שיבולת שועל, או כפי שרבים מכנים אותו בארץ, “קוואקר” על שם המותג הידוע, היא מזון מרכזי לארוחת בוקר ברחבי העולם. המזון הזה עשוי משיבולת שועל שלמה, עבה או דקה, ומשמש לעתים קרובות כארוחה חמימה ומנחמת שניתן להמתיק בדבש, פירות או סוכר, או אפילו להכין בגרסאות מלוחות עם ירקות. שיבולת שועל פופולרית בזכות הרבגוניות שלה וקלות ההכנה שלה, בין אם מבשלים אותה על הכיריים, במיקרוגל או משרים אותה במים למשך הלילה.
אנשים רבים מייחסים לשיבולת שועל ערכים של בריאות, מכיוון שהיא עשירה בסיבים וחומרים מזינים המסייעים לבריאות הלב. היא נתפסת בדרך כלל כבחירה בריאה, אידיאלית עבור אלה המעוניינים לשמור על תזונה מאוזנת או לשמור על המשקל שלהם. בנוסף, שיבולת שועל משתלבת היטב עם מגוון רחב של תוספות, כמו פירות יער טריים, אגוזים, זרעים וקינמון, מה שמאפשר לה להיות גם מזינה וגם טעימה.
למרות היתרונות הבריאותיים שלה, הדרך בה מכינים שיבולת שועל יכולה להשפיע על היותה בריאה יותר או פחות. הוספת מרכיבים כמו סוכר, שמנת או כמויות גדולות של פירות יבשים, יכולה להגדיל משמעותית את תכולת הקלוריות, ואז שיבולת שועל משמינה במובן מסוים… זה משהו שכדאי לזכור אם אתם מעוניינים למנן את כמות הקלוריות הנכנסות אל הגוף.
כמה קלוריות יש בקוואקר?
האם שיבולת שועל משמינה באמת? התשובה תלויה במידה רבה באופן ההכנה. מנה סטנדרטית של דייסת קוואקר, כ-40 גרם של שיבולת שועל יבשה, מכילה בערך 150 קלוריות. כאשר מכינים אותה עם מים, מנה זו נשארת בעלת ערך קלורי נמוך יחסית, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת לארוחה ממלאת ומזינה. עם זאת, אם אתם מכינים את שיבולת השועל שלכם עם חלב או שמנת ומוסיפים ממתיקים כמו סוכר או סירופים, כמות הקלוריות יכולה לעלות במהירות.
מבחינת ערך תזונתי, שיבולת שועל היא מקור טוב לפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים וכמות קטנה של חלבון. בכל 100 גרם של שיבולת שועל יבשה, יש כ-380 קלוריות, מה שאומר ששליטה בגודל המנה היא המפתח. אכילת כמויות גדולות של שיבולת שועל, במיוחד עם תוספות עתירות קלוריות, עשויה לתרום דווקא לעלייה במשקל. מצד שני, שיבולת שועל העשויה עם מים או חלב דל שומן, יחד עם תוספות מתונות ובריאות כמו פירות עונתיים בכמות קטנה, יכולה לסייע לשמור המשקל ולהשאיר אתכם שבעים לאורך זמן.
שורה תחתונה:
שיבולת שועל (קוואקר) היא בדרך כלל אפשרות בריאה אם אתם שולטים בגודל המנה שלך ובמרכיבים הנוספים. היא עשירה בסיבים, מה שעוזר לתחושת שובע, אבל שיבולת שועל משמינה או עלולה להיות כזו, אם מכינים אותה יחד עם תוספות עתירות בקלוריות.
כמה זה משמין מ-1 עד 5?