טונה הוא דג פופולרי מאוד הידוע במרקם המוצק ובטעמו המתון, מה שהופך אותו למרכיב רב-תכליתי במטבחים רבים. הוא נמצא בדרך כלל בסלטים, כריכים, סושי או נהנים ממנו כסטייק במסעדות יוקרה, והוא זמין כדג טרי, אבל רובנו מכירים אותו משומר. הטונה זוכה לשבחים על תכולת החלבון הגבוהה שלה ולעתים קרובות היא מרכיב עיקרי בתזונה המתמקדת בבריאות, כושר וניהול משקל. אנשים רבים מעריכים את הטונה כי ניתן לשלב אותה בקלות גם בארוחות קלות ודלות קלוריות וגם במנות מפנקות יותר.
לטונה יש מוניטין של בריאה בשל שפע הערכים התזונתיים שלה. היא עשירה בחומצות שומן אומגה 3, המועילות לבריאות הלב, וכן חלבון איכותי המסייע בתחזוקת השרירים. בין אם טונה משימורים במים או בשמן, היא נתפסת כמקור נוח לחלבון רזה, אם כי תכולת הקלוריות משתנה באופן משמעותי בהתאם לסוג המוצר.
הערך הבריאותי של הטונה יכול להיות מושפע מאופן האריזה או הכנתה. טונה טרייה וטונה משומרת במים נמוכה יותר בקלוריות, בעוד שימורים של טונה בשמן מכילים משמעותית יותר קלוריות בשל תוספת השומן, ואז, טונה זה משמין במידה מסוימת.
כמה קלוריות יש בטונה?
אז האם טונה משמינה? מנה של 100 גרם של טונה טרייה מכילה כ-130 קלוריות ובערך 1 גרם שומן, מה שהופך אותה למזון דל קלוריות ועתיר חלבון. זה הופך את הטונה הטרייה לאופציה מצוינת עבור אלה שמחפשים לשמור על המשקל או לרדת במשקל, מכיוון שהיא גם ממלאת ומזינה, אך מבלי להיות עמוסה בקלוריות.
שימורי טונה במים, דלי קלוריות באופן דומה, מכילים כ-100 קלוריות ל-100 גרם. עם זאת, שימורי טונה בשמן מכילים בערך 200 קלוריות ל-100 גרם בשל תוספת השמן, מה שמגדיל משמעותית את הערך הקלורי. אם צורכים אותה במתינות וללא תוספות מוגזמות של קלוריות כמו מיונז, הטונה נשארת מזון בריא ולא משמין. מצד שני, צריכת מנות גדולות של טונה בשמן או שילוב שלה עם מרכיבים עתירי שומן, יכולים להעלות משמעותית את הערך הקלורי
שורה תחתונה:
טונה היא בדרך כלל אפשרות דלת קלוריות ומזינה, במיוחד כשהיא טרייה או משומרת במים. לכן, על הנייר, טונה זה לא משמין ממש. היא עשירה בחלבון ושומנים בריאים, מה שהופך אותה לתוספת נהדרת לתזונה מאוזנת, אך שימו לב לסוג שאתם בוחרים ולאופן ההכנה שלו.
כמה זה משמין מ-1 עד 5?