ישראלים רבים פשוט מעריצים טחינה – היא אחד המזונות הנצרכים ביותר בישראל, יחד עם פלאפל, מעל לסלט, כתוספת טעימה וכבסיס לקינוחים, שהנפוץ שבהם הוא חלבה. וכמו שאנחנו יודעים, בדרך כלל מה שטעים ונפוץ, גם לא הכי בריא… אז האם טחינה זה משמין? טחינה משמינה או שאפשר לצרוך ממנה ללא הגבלה?
נתחיל דווקא ביתרונות – שכן הטחינה בריאה מאוד. יש בה ויטמינים רבים, מינרלים, שומנים טובים ועוד. למשל, טחינה היא מקור לסידן. הטחינה המלאה למשל, בהשוואה לטחינה הגולמית הרגילה, היא מקור נפלא לסידן – יש בה פי 6 סידן בהשוואה לטחינה הרגילה.