ביצה היא מרכיב עיקרי בתזונה ברחבי העולם. ניתן ליהנות מביצה בדרכים שונות – מבושלת, מקושקשת, עלומה או מטוגנת, כחביתה. ניתן לשלב ביצים בארוחת הבוקר עם ירקות, לצד דגנים, אך גם בארוחות הצהריים לצד בשרים – ובכל מקרה, משתמשים בה כדי ליצור ארוחה מאוזנת או חטיף מהיר. למרות השימוש הנפוץ בביצה, היא מעוררת לא פעם דיונים על הערכים התזונתיים שלה וההשלכות הבריאות שלה.
מבחינת התדמית שלה, הביצה נחשבת למזון בריא מצד אחד (ביצה לא משמינה, ביצה כחלק מתפריט בריא), אך גם סופגת ביקורות מצד שני. נכון, זהו מקור טוב לחלבון ולמרכיבי תזונה חיוניים כמו ויטמינים D ו-B12, התורמים לתזונה בריאה. מצד שני, חששות לגבי תכולת הכולסטרול הובילו חלק להטיל ספק בתפקידה בתזונה מודעת לבריאות. עם זאת, ביצים נחשבות באופן נרחב כמזון מזין כאשר צורכים אותן במתינות.
מידע תזונתי ותכולה קלורית
ביצה גדולה ממוצעת (כ-70 גרם) מכילה כ-90 קלוריות. זה הופך אותה למאכל דל קלוריות יחסית, במיוחד בהתחשב בערכה התזונתי הגבוה. ביצים עשירות בחלבון, מה שיכול לעזור לתחושת שובע ותחזוקת השרירים. אכילת ביצה אחת או שתיים ביום לא נחשבת לרוב משמינה, בתנאי ששאר התזונה שלכם מאוזנת.
צריכה מופרזת של ביצים, במיוחד כשהן מבושלות בתוספת שומנים כמו חמאה או שמן, עלולה להוביל לצריכת קלוריות גבוהה יותר ולעלייה פוטנציאלית במשקל. עם זאת, עבור רוב האנשים, סביר להניח שתזונה הכוללת ביצים כחלק מתפריט מגוון, תשפיע פחות על המשקל כאשר הם צורכים אותן במתינות.
שורה תחתונה:
ביצים לא משמינות במיוחד, בתנאי שאוכלים אותן במתינות, עם כ-90 קלוריות לביצה גדולה. תכולת החלבון הגבוהה שלהן יכולה לסייע לתחושת שובע, מה שהופך אותן לבחירה טובה כחלק מתזונה מאוזנת. בסך הכל, ביצים הן מזון מזין ורב-תכליתי.
כמה זה משמין מ-1 עד 5?