שווארמה היא מאכל נפוץ בישראל ובמדינות ערב, שגם זלג למדינות לא מעטות אחרות. השווארמה עשויה מבשר (בדרך כלל עוף, בקר או כבש) שמושרה בתבלינים ולאחר מכן מבושל על שיפוד אנכי. לאחר מכן פורסים את הבשר דק והוא מוגש בפיתה או בלאפה, עם סלטים ורטבים כמו טחינה וחומוס. בעוד ששווארמה היא ארוחה טעימה ומשביעה, אנשים רבים תוהים: האם שווארמה משמינה?
תכולת הקלוריות של השווארמה תלויה בסוג הבשר ובכמות הרטבים והתוספות שנצרכים. מנה טיפוסית של שווארמה מכילה כ-600-800 קלוריות, 30-40 גרם שומן, 50-60 גרם פחמימות ו-30-40 גרם חלבון. חשוב שתדעו כי תכולת הקלוריות והשומן הגבוהה של שווארמה נובעת בעיקר מהבשר ומהרטבים שבהם משתמשים.
אם אתם מודאגים מהשאלה כמה קלוריות יש בשווארמה, יש כמה דרכים להפוך אותה לבריאה יותר. בחירה בבשר רזה כמו עוף או הודו ודילוג על רטבים עתירי קלוריות, בהחלט יכולים לעזור להפחית את תכולת הקלוריות של השווארמה (כלומר להפוך את השווארמה לפחות משמינה). בנוסף, הוספת עוד ירקות למנה יכולה להגדיל את תכולת הסיבים שלה ולהפוך אותה למזינה יותר.
חשוב לציין כי שווארמה היא מקור טוב לחלבון, החיוני לבנייה ושמירה על מסת השריר. עם זאת, צריכת כמויות מוגזמות של מזונות עתירי קלוריות ושומן כמו שווארמה עלולה להוביל לעלייה במשקל ולבעיות בריאות אחרות.
שורה תחתונה:
לסיכום, שווארמה יכולה להיות ארוחה טעימה ומשביעה, אך יש להתייחס לתכולת הקלוריות והשומן הגבוהה בה. בחירה בבשר רזה ודילוג על רטבים עתירי קלוריות יכולים לעזור להפוך את השווארמה לבריאה יותר. לכן, התשובה לשאלה “האם שווארמה משמינה?” תלויה במרכיביה, בגודל המנה ובאופן ההכנה שלה.
כמה זה משמין מ-1 עד 5?