פלאפל הוא “המאכל הלאומי של ישראל”, יש שאומרים. הוא עשוי בעיקר מחומוס טחון, מעשבי תיבול ומתבלינים. פלאפל בדרך כלל מטוגן בשמן עמוק ומוגש בפיתה עם סלטים ורטבים. בעוד שמדובר באופציה צמחונית טעימה ומזינה, אנשים רבים תוהים אם פלאפל משמין.
תכולת הקלוריות של הפלאפל תלויה במתכון ובשיטת הבישול. מנה טיפוסית של פלאפל מכילה כ-330 קלוריות, 15 גרם שומן, 36 גרם פחמימות, 13 גרם חלבון ו-6 גרם סיבים. תכולת הקלוריות והשומן הגבוהה של הפלאפל נובעת בעיקר משיטת הטיגון בשמן עמוק. עם זאת, תכולת החלבון והסיבים בפלאפל הופכת אותו לארוחה משביעה ומזינה.
אם שאלתם את עצמכם כמה קלוריות יש בפלאפל ומודאגים מהערך הקלורי הגבוה, יש כמה דרכים להפחית אותו. אפיית פלאפל במקום טיגון עמוק יכולה להפחית משמעותית את תכולת הקלוריות והשומן שלו. בנוסף, שימוש במנה קטנה יותר של פלאפל והוספת עוד ירקות למנה יכולים גם הם לעזור להפחית את הערך הקלורי שלו.
חשוב לציין כי פלאפל הוא מקור חלבון צמחוני העשיר בערכים תזונתיים גבוהים. חומוס, המרכיב העיקרי בפלאפל, עשיר בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים חיוניים. לכן, שילוב פלאפל בתזונה מאוזנת יכול להיות בחירה בריאה.
שורה תחתונה:
לסיכום, פלאפל יכול להיות אופציה לארוחה בריאה ומשביעה, אך יש לקחת בחשבון את תכולת הקלוריות והשומן שבו. אפיית פלאפל במקום טיגון שלו בשמן עמוק והוספת עוד ירקות, יכולה לעזור להפחית את הערך הקלורי שלו. לכן, התשובה לשאלה “האם פלאפל משמין?” תלויה במתכון שלו, בשיטת הבישול ובגודל המנה.
כמה זה משמין מ-1 עד 5?