קינואה נחשבת כדגן, אבל היא דווקא לא שייכת למשפחת הדגניים. התדמית הבריאה של הקינואה הולכת לפניה והיא ידועה בקרב הציבור כמאכל בריא, והאמת שדי בצדק. יש בה סידן, ברזל, חלבון, מגנזיום וגם מינרלים ו-ויטמינים. אין בה מרכיבי גלוטן ולכן לעתים אוכלים אותה בחג הפסח, וגם היא יכולה להיצרך על ידי חולי צליאק. אז רגע, אפשר לצרוך קינואה בלי סוף? לא בדיוק, כי תכף נסביר מדוע קינואה זה משמין במידת מה…
ב-100 גרם קינואה יש כ-375 קלוריות, לא מעט – אבל מכיוון שהיא נאכלת לאחר בישול והגרגירים מתנפחים, ב-100 גרם של קינואה מבושלת יש ‘רק’ קצת יותר מ-100 קלוריות. ניתן לומר שבכוס קינואה מבושלת מסתתרות להן כ-150 קלוריות. לכן, כדי שקינואה לא תהיה ‘משמינה’ עבורכם, מומלצת כוס אחת ולא שתיים למשל, שכן אז מדובר בכ-300 קלוריות (כמו סופגניה קטנה).
שורה תחתונה:
קינואה היא סופר-בריאה, אבל כמובן שצריך לצרוך אותה במידה ולא להגזים – כי בסוף קינואה מכילה הרבה פחמימות, ואז אנו עלולים לחשוב כי קינואה משמינה. אם אתם רוצים לשבוע ממש וכמות של כוס קינואה מבושלת לא מספקת אתכם, תמיד תוכלו לשלב, למשל, עדשים שחורות, או ירקות ומנת חלבון (דג / עוף).
כמה זה משמין מ-1 עד 5?