מי לא אוהב לאכול פסטה? היא באה בשלל צורות וצבעים (פנה, ספגטי, קנלוני ועוד), היא טעימה אם יודעים להכין אותה כמו שצריך – והיא אולי ה-סמל של איטליה, המדינה שהמסורת הקולנרית שלה הולכת לפניה. אבל בואו נעצור רגע את ההתלהבות ונשאל: האם פסטה משמינה? אפשר לצרוך אותה ולא לחשב קלוריות?
ובכן, הפסטה נפוצה לא רק באיטליה, אלא נמצאת כאן ובענק: הרבה מאוד ישראלים מעידים שהם אוהבים פסטה, רק שהתדמית שנוצרה לה היא של מזון משמין. בחיפוש גוגל קצר, אולי תופתעו לגלות שניתן לשלב אותה פה ושם בתפריט היומי, הכל כמובן, במידה הנכונה. אגב, ב-100 גרם פסטה יש כ-130 קלוריות.
ברור לנו וגם לכם, שאם תאכלו מנת פסטה גדולה מאוד, אתם תכניסו לגופכם הרבה פחמימות ושומנים, שכידוע תורמים להשמנה אם צורכים הרבה מאכלים המכילים אותם. אם תרצו ליהנות מ”פסטה לא משמינה”, נסו לא לצרוך פסטה בתדירות גבוהה מדי. ואם אתם צורכים אחת לכמה זמן, כדאי לאכול פסטה מקמח מלא ולשלב בה רוטב עשוי עגבניות בתוספת של סלמון או נתחי עוף, ירקות ועוד. למי שמעוניין לשמור על משקלו, עדיף להימנע מרוטב על בסיס שמנת.
שורה תחתונה:
פסטה זה משמין אם אוכלים הרבה ממנה. לא היינו ממליצים להימנע ממנה לחלוטין, אבל בהחלט לאכול במידה ועם כמה שיותר ירקות ומרכיבים בריאים, במקום רוטב שמנת. בתאבון.
כמה זה משמין מ-1 עד 5?